Korona-info

Koronapandemian vuoksi tilanne yhteiskunnassa on juuri nyt epävarma ja tilanteet voivat muuttua nopeasti.

 

Närpiön aikuisopisto on varautunut reagoimaan nopeasti ja joustavasti jos tilanne yhteiskunnassa sitä vaatii. Olemme kartoittaneet kurssit, joissa voidaan tilanteen sitä vaatiessa siirtyä etäopetukseen. Noudatamme THL:n, valtiovallan ja Närpiön kaupungin antamia ohjeita ja tiedotamme tarvittaessa kurssilaisillemme tekstiviestitse tai sähköpostitse.

Tarkasta ilmoittautuessasi kurssille, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, jotta saat vastaanotettua kurssiasi koskevat tärkeät tiedot. 

Suunnittelemme aloittavamme syksyn kurssit lähiopetuksella. Aikuisopisto on päivittänyt kursseille osallistumisen ehtojaan. Useimmat kurssit voivat lähtökohtaisesti tarvittaessa jatkua etäopetuksena verkossa. Mikäli se ei ole mahdollista, jäljellä olevat kurssikerrat lykätään tai perutaan. Jos kurssi joudutaan perumaan, eli jos etäopetus ei ole mahdollista, tarkistetaan kurssimaksua myöhemmin lautakunnan päätöksellä. Ilmoittautuessasi kurssille hyväksyt nämä ehdot. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kurssimaksu pysyy samana kurssin siirtyessä verkkoon. Jos on tarpeen siirtää opetus verkkoon, kaikille kursseihin osallistujille ilmoitetaan, miten kurssiin voi osallistua jatkossa.

Närpiön aikuisopisto pidättää oikeuden muuttaa kurssipäiviä, kurssipaikkoja ja ryhmäkokoja sekä etäopetukseen siirtyviä kursseja, mikäli tilanne yhteiskunnassa sitä vaatii.

Liikuntapassiin sisältyviä kursseja voidaan muuttaa ja soveltaa ilmoittautumistilanteen perusteella. Kyseiselle kurssille ilmoittautuneet ovat etusijalla, jos kurssille ilmoittautuneiden määrä nousee niin korkeaksi, ettei turvavälejä voida taata.

 

Jokaisen on kannettava vastuunsa!

 

Pysy kotona, jos olet sairas! Pysy kotona myös, jos oireet ovat lieviä. Näin vältät tartuttamasta muita.

Pese käsiä usein! Pese kädet tullessasi kurssitilaan sekä aivastamisen, yskimisen ja niistämisen jälkeen ja käsien ollessa likaiset. Kuivaa kädet paperipyyhkeellä. Käytä käsidesiä, jos käsien peseminen saippualla ja vedellä ei ole mahdollista. 

Yksi ja aivasta oikein! Suojaa suuta ja nenää kertakäyttönenäliinalla yskiessäsi tai aivastaessasi. Heitä käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Yski ja aivasta hihaan, jos paperiliinaa ei ole käsillä. Älä yski tai aivasta käteen. Pese kädet.

Pidä etäisyyttä! Pidä mahdollisuuksien mukaan turvaväli (1-2 metriä) muihin kurssilaisiin. Vältä väentungosta, esim. poistuessasi tilasta. 

Vaasan sairaanhoitopiiri on antanut Pohjanmaalle vahvan suosituksen käyttää kasvomaskia asioidessa julkisilla paikoilla oman kodin ulkopuolella. Suurten väkijoukkojen välttämistä suositellaan, ja muihin ihmisiin on pidettävä 1-2 metrin turvaväli.
Närpiön aikuisopistolla noudatetaan kasvomaskisuositusta. Pyydämmekin siksi kaikkia kurssilaisia ottamaan oman kasvomaskin mukaan kurssille, mikäli turvavälin pitäminen ei ole mahdollista. On myös tärkeää pysyä kotona vähäistenkin hengitystieinfektion oireiden ilmetessä sekä pestä käsiä usein ja käyttää käsidesiä.