Kysymyksiä ja vastauksia

Miten ilmoittaudun kurssille tai luennolle?

Voit ilmoittautua kursseillemme ja luennoillemme
1) verkossa vuxeninstitutet.narpes.fi
2) puhelimitse 040-1600687
3) käymällä kansliassa

 

Onko ilmoitukseni sitova?

Kyllä, ennakkoilmoittautuminen on sitova. Jos olet estynyt osallistumaan kurssille, jolle olet ilmoittautunut, on sinun peruttava ilmoittautumisesi.

Voit perua ilmoittautumisesi maksutta viimeistään kurssin tai luennon viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Mikäli peruutus tehdään sen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Tämä ei koske sairastumisia. Peruutus on tehtävä suoraan kansliaan (puhelimitse tai verkossa), ei opettajalle.

 

Miten perun ilmoittautumiseni kurssille?

Jos olet estynyt osallistumaan kurssille, jolle olet ilmoittautunut, on sinun peruttava ilmoittautumisesi. Voit perua ilmoittautumisesi maksutta viimeistään kurssin tai luennon viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Mikäli peruutus tehdään sen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Tämä ei koske sairastumisia. Peruutus on tehtävä suoraan kansliaan (puhelimitse tai verkossa), ei opettajalle. Koko lukukauden kestävillä kursseilla (kymmenen viikkoa tai pidempään) voidaan ensimmäinen kurssitilaisuus laskea kokeilukerraksi. Mahdollinen peruutus on tehtävä kansliaan ennen toista kurssikertaa. Muussa tapauksessa kurssimaksu laskutetaan kokonaisuudessaan.

 

 

Voiko kurssia kokeilla?

Kyllä, koko lukukauden kestävillä kursseilla (kymmenen viikkoa tai pidempään) voidaan ensimmäinen kurssitilaisuus laskea kokeilukerraksi. Mahdollinen peruutus on tehtävä kansliaan ennen toista kurssikertaa. Muussa tapauksessa kurssimaksu laskutetaan kokonaisuudessaan.

 

Onko ilmoittautumiseni voimassa myös kevätlukukauden?

Kyllä, jos olet osallistunut syyslukukaudella kurssiin, joka jatkuu kevätlukukaudella, on sinut automaattisesti ilmoitettu myös kevätlukukauden kurssille. Jos et halua osallistua kevätlukukauden kurssiin, on tästä ilmoitettava aikuisopiston kansliaan.

 

 

Miten maksan kurssimaksun?

Kaikki kurssimaksut laskutetaan paitsi luennot, jotka maksetaan paikan päällä. Lasku toimitetaan postitse, kun kurssi on alkanut.

 

Mitä etuseteleitä otatte vastaan?

Hyväksymme TYKY- ja SMARTUM-liikuntasetelit ja e-passi. Liikuntasetelit on toimitettava kansliaan kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Jos käytät sähköisiä maksupalveluja, lähetä kopio maksukuitista osoitteeseen vuxeninstitutet@narpes.fi

Tärkeää! Maksathan kurssisi ePassilla aikaisintaan kurssin aloituspäivänä. Älä maksa aikaisemmin, koska emme pysty palauttamaan maksuasi, mikäli kurssi perutaan. Kurssimaksu on maksettava kahden viikon kuluessa kurssin aloituspäivästä.  Myös aikuisopiston henkilökunta voi hoitaa ePassi-maksusi paikan päällä osoitteessa Kirjastotie 2 D Närpiön keskustassa, avoinna arkisin 08.30 - 15.30.

Jos olet jo saanut laskun, sitä ei voi maksaa seteleillä tai muilla eduilla.

 

Annetaanko kurssimaksuista alennusta?

Kyllä. Eläkeläiset, työttömät työnhakijat, maahanmuuttajat ja matalasti koulutetut henkilöt voivat osallistua osaan opiston kursseista alennettuun hintaan opintosetelillä. Syyslukukaudella 2022 opintosetelin arvo on 15 € per henkilö, ja 15 € ylittävä hinta laskutetaan kurssilaiselta. Kerro ilmoittautuessasi, mikäli aiot käyttää etuseteliä. Jos kurssin alkamisesta on yli kaksi viikkoa ja olet saanut kurssista laskun, ei etuseteliä voida enää huomioida. Huom! Opintosetelin myöntämiseksi sinun on soitettava tai lähetettävä sähköpostia aikuisopistolle ja ilmoittaa kuuluvasi kohderyhmään. Varat ovat rajalliset ja niitä myönnetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Maahanmuuttajat (Suomessa korkeintaan 3 vuotta asuneet henkilöt) saavat alennettuun hintaan osallistua yhteen suomen kielen, ruotsin kielen tai tietotekniikan kurssiin per lukukausi. Turvapaikanhakijat eivät voi saada opintoseteliä.

 

Eläkeläiset saavat alennettuun hintaan osallistua yhteen tietotekniikan tai kielen kurssiin per lukukausi.

 

Työttömät työnhakijat saavat alennettuun hintaan osallistua yhteen kurssiin tai luentoon per lukukausi.

 

Matalasti koulutetut henkilöt saavat alennettuun hintaan osallistua yhteen kurssiin tai luentoon per lukukausi.

 

Teemme yhteistyötä myös ystävänkorttitoiminnan kanssa. Se mahdollistaa ystävän/tukihenkilön pääsyn kehitysvammaisen kanssa maksutta toimintamme pariin.

Lue lisää osoitteessa www.ystavankortti.fi.

 

Kurssitoimintaamme voi osallistua Kaiku-kortilla. Kaikukortti voidaan myöntää sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden asiakkaille, jotka ovat vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Kaikukortilla voi osallistua maksutta enintään kahdelle aikuisopiston kurssille lukukaudessa, enintään 75 euron arvosta lukukaudessa. Kursseille ilmoittautuminen tavalliseen tapaan verkkosivuillamme vuxeninstitutet.narpes.fi tai puhelimitse 040-1600687. Alennuksen hyödyntääksesi ota yhteyttä aikuisopiston kansliaan ennen kurssin alkua ja ilmoita korttisi numero. 

 

Lisätäänkö hintoihin materiaali- ja raaka-ainekuluja?

Kyllä, käytännön kursseihin ja ruoanlaittokursseihin lisätään materiaali- ja raaka-ainekulut. Nämä maksetaan käteisellä kurssin vetäjälle, jos ei muuta ole ilmoitettu.

 

 

Voinko osallistua toiseen ryhmään, jos olen estynyt osallistumasta omaan ryhmääni?

Ei, jos olet ilmoittautunut esim. Vesijumppa 2-ryhmään etkä voi osallistua siihen aikaan, et voi osallistua toiseen ryhmään sillä viikolla. Pysytään siis omassa ryhmässä ja ajassa. Tämä koskee kaikkia kursseja.

 

Missä ryhmissä voin käyttää liikuntapassia?

Liikuntapassi koskee liikuntapassilistassa lueteltuja kursseja. Liikuntapassin kursseja koskevista muutoksista ilmoitetaan liikuntapassin tilaajille sähköpostitse. Kuntosalikurssit vaativat kaksi merkintää per treenikerta. ÄLÄ käytä omaa kuntosalikoodiasi aikuisopiston järjestämissä kuntasalitreeneissä.

 

 

Mitä tapahtuu opettajan sairastuessa?

Kansliahenkilökunta yrittää löytää sijaisen, jos opettaja sairastuu. Jos sijaista ei ole saatavilla, ilmoitamme osallistujille oppitunnin perumisesta, ensisijaisesti tekstiviestillä. Aikuisopisto ei takaa, että peruttua oppituntia korvattaisiin uudella.

 

Ovatko kurssilaiset vakuutettuja?

Kyllä, aikuisopiston kurssien osallistujat ovat vakuutettuja Närpiön kaupungin toimesta. Vakuutus koskee onnettomuustapauksia kursseilla sekä asunnon ja kurssipaikan välistä reittiä. 80 vuotta täyttäneet henkilöt eivät ole vakuutuksen piirissä.

 

Voiko luennolle tai kurssille osallistumisesta saada todistuksen?

Kyllä. Ota yhteyttä kansliaan, jos haluat todistuksen kurssin suorittamisesta.

 

Voiko jättää kurssitoiveita ja arvioida käydyn kurssin?

Kyllä, otamme verkkosivustollamme vastaan kurssitoiveita. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan kansliaan. Olethan meihin yhteydessä myös, jos haluaisit itse pitää kurssin tai antaa vinkin kurssista, jonka toivoisit meidän järjestävän. Kuulemme mielellämme näkemyksiäsi toiminnastamme! Kurssi tai luennon päätyttyä saat meiltä arviointisähköpostin. Siinä saat vastata kyseistä kurssia tai tilaisuutta koskeviin kysymyksiin. Siten voit vaikuttaa ja auttaa meitä parantamaan ja kehittämään toimintaamme.

 

Missä aikuisopiston kanslia sijaitsee?

 

Uusi käyntiosoitteemme on Biblioteksvägen 2 D, Närpiön keskustassa. Meille voi myös jättää postia Närpiön kaupungintalon neuvontaan.