Mjölkkefir och yoghurt

Lediga platser

Ja

Kursavgift

20,00 €

Mjölkkefir är en mejeriprodukt som tillverkas av att kefirgryn bryter ner laktosen i mjölk och frigör massvis av laktobaciller, det blir en fermenterad mjölk som kan användas till att drickas som sådan eller i andra matprodukter. Under kursen går vi igenom vad mjölkkefir är och vad det är bra för. Sen sätter vi igång kefiren som alla får med sig hem. Vi tillverkar även yoghurt.

Ta med två stycken 1,5 l burkar om du har. Du kan även köpa av kursledaren. Ingredienskostnader (10€) ingår i kursavgiften.

 

 

Lediga platser

Ja

Kurskod

810209

Kursavgift

20,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Anita Storm

Tidpunkt

26.10.2020 - 26.10.2020

Måndag 18:00-21:00

Lektioner: 4  (1 ggr)

Plats

Närpes gymnasium - Undervisningsköket
Skolgränd 9 A, 64230 Närpes st