Fermentering av grönsaker

Lediga platser

Nej

Kursavgift

18,00 €

Syrade grönsaker kräver inga avancerade maskiner, bara tid att mogna. Fermenteringen gör att grönsakerna blir konserverade och aromatiska, samt snälla mot magen. Du kan fermentera alla möjliga grönsaker så som lök, vitkål och morötter. Vi fermenterar även chili och tomater så att vi sedan kan göra fermenterad chilisås. Första kvällen bekantar vi oss med traditionell fermentering och andra kvällen med kimchi.

En materialavgift på 20 € tillkommer. 
Ta med 3–4 st. patentlocksburkar på 1–4 liter. Det går också att köpa av läraren. 

OBS! Kursen framflyttad med en vecka.

Lediga platser

Nej

Kurskod

810204

Kursavgift

18,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Anita Storm

Tidpunkt

16.10.2024 - 23.10.2024

Onsdag 17:30-21:00

Lektioner: 9  (2 ggr)

Plats

Närpes högstadieskola - Undervisningsköket
Skolgränd 9 C, 64230 Närpes st