Syrade grönsaker kräver inga avancerade maskiner, bara tid att mogna. Fermenteringen gör att grönsakerna blir konserverade och aromatiska, samt snälla mot magen. Du kan fermentera alla möjliga grönsaker så som lök, vitkål och morötter. Vi fermenterar även chili och tomater så att vi sedan kan göra fermenterad chilisås. Första kvällen bekantar vi oss med traditionell fermentering och andra kvällen med kimchi.
En materialavgift på 20 € tillkommer.
Ta med 3–4 st. patentlocksburkar på 1–4 liter. Det går också att köpa av läraren.
OBS! Kursen framflyttad med en vecka.
Fermentering av grönsaker
Lediga platser
Nej
Kursavgift
18,00 €Lediga platser
Nej
Kurskod
810204Kursavgift
18,00 €Kursspråk
SvenskaLärare
Anita StormAnmälningstid
03.09.2024 17:00 - 10.10.2024 23:59Tidpunkt
16.10.2024 - 23.10.2024Onsdag 17:30-21:00
Lektioner: 9 (2 ggr)
Plats
Närpes högstadieskola - UndervisningsköketSkolgränd 9 C, 64230 Närpes st