Seniordagen

Lediga platser

Ja

Kursavgift

Ingen avgift

kl. 14.00-15.30 Minneslotsen - Diana Rosenlöf

Hur vet jag om mina minnesproblem är "normala för åldern" eller om jag har en begynnande minnessjukdom? Kan jag förebygga att jag får en minnessjukdom? Vi får veta när det är skäl att söka sig till vidare utredningar av minnet och hur en minnesutredning går till. Vi får också veta mera om den berömda, finska FINGER-studien som visar att om man hör till riskgruppen kan man minska på riskerna att få minnesproblem med hela 30% genom vissa livsstilsförändringar.

kl. 15.30-16.00 Kaffepaus

kl. 16.00-17.00 Vill du bli mer digital? - Stefan Holm

Att kunna använda internet via en dator, surfplatta eller telefon är idag en förutsättning för att kunna vara delaktig i samhället. Digitala verktyg och kommunikationskanaler skapar också möjligheter att vara socialt delaktig utan att behöva ta sig från hemmet. Men det kan vara en stor utmaning för någon som inte har så stor erfarenhet av IT att hänga med i den snabba tekniska utvecklingen. Under denna workshop vill vi inspirera dig till att se möjligheterna som den digitala tekniken erbjuder. Vi diskuterar vilka verktyg som du behöver i din vardag och hur du tar dina första steg till att bli mer digital. 

kl. 17.00-17.30 IT-akuten

Här får du personlig hjälp med din dator och din utrustning och svar på dina frågor kring internettjänster. Ta gärna med din agen dator och passa på att ställa de frågor som du har funderat på! Vuxeninstitutets IT-lärare Stefan Holm är på plats tillsammans med IT-stödpersoner från Närpes pensionärsförening.

Lediga platser

Ja

Kurskod

001001

Kursavgift

Ingen avgift

Kursspråk

Svenska

Lärare

Stefan Holm, Diana Rosenlöf

Tidpunkt

04.10.2023 - 04.10.2023

Onsdag 14:00-17:30

Lektioner: 4  (1 ggr)

Plats

Närpes vuxeninstitut, Näsby - Klassrum 5
Biblioteksvägen 2 D, 64200 Närpes