SVUX kvällstid

Lediga platser

Nej

Kursavgift

Ingen avgift

SVUX kvällstid
Svenskspråkig integrationsutbildning inom fritt bildningsarbete (234lektioner/läsår, höstterminen 99 lektioner, vårterminen 135 lektioner)

Syfte:

Denna svenskspråkiga integrationsutbildning är utformad för personer med invandrarbakgrund som inte har rätt till en integrationsplan. Målet är att stödja deltagarna i deras integrationsprocess genom att erbjuda en omfattande utbildning i svenska språket, samhällsorientering och arbetslivsfärdigheter. Genom detta projekt ges deltagarna möjlighet att förbättra sina språkkunskaper och få en djupare förståelse för samhället och arbetslivet.

Kursnamn: SVUX kvällstid

Kursavgift: Gratis

Max antal deltagare: 20 deltagare

Material: Lärobok: Mål 1, Övningsbok: Mål 1

Omfattning: Antal lektioner per vecka: 9 lektioner ( Undervisning: 6 lektioner, Eget arbete: 3 lektioner)

Terminer: Höstterminen: 11 veckor (99 lektioner), Vårterminen: 15 veckor (135lektioner)

Tider: Kvällstid. (kl.17.00-18.30)

Kursinnehåll:

Språkliga färdigheter och kommunikationsfärdigheter:
Svenska språket: Grundläggande språkundervisning med fokus på både skriftlig och muntlig kommunikation.
Grammatik och ordförråd: Byggstenar i svenska språket för att kunna förstå och använda svenska i vardagliga situationer.
Konversationsträning: Praktiska övningar för att stärka deltagarnas förmåga att kommunicera på svenska i olika sammanhang.

Samhällsfärdigheter:
Samhällskunskap: Förståelse för Finlands historia, kultur och samhällsstruktur.
Rättigheter och skyldigheter: Information om de rättigheter och skyldigheter som gäller i Finland, inklusive sociala system och lagar.
Kulturell förståelse: Utforskning av kulturella skillnader och likheter för att främja en bättre anpassning till samhället.

Arbetslivsfärdigheter:
Arbetsmarknadskunskap: Information om den finska arbetsmarknaden, inklusive jobbsökningsprocessen, arbetsrätt och arbetskultur.
Eget studiearbete hemma:
Självständiga studier: Uppgifter och övningar som deltagarna gör hemma för att förstärka lärandet från undervisningen.
Målstyrt lärande: Individuella mål och planer för att stödja deltagarnas personliga utveckling och inlärningstakt.

Studiebesök och praktiska inslag:
Studiebesök i närregionen: Utflykter till lokala platser av intresse för att ge deltagarna en bredare förståelse för det svenska samhället.
Besök till företag i Närpes: Möjligheter att besöka lokala företag och se arbetsplatser i praktiken, vilket ger insikter i arbetslivet och potentiella karriärvägar.

Individuell handledning (4 lektioner/termin):
Personligt stöd: Varje deltagare får möjlighet till individuell handledning för att få hjälp och stöd utifrån sina specifika behov och förutsättningar.
Uppföljning och feedback: Regelbunden uppföljning av deltagarnas framsteg och konstruktiv feedback för att säkerställa kontinuerlig utveckling.

 

Välkommen att anmäla dig till SVUX kvällstid! Detta projekt erbjuder en unik möjlighet för personer med invandrarbakgrund att integreras i samhället på ett strukturerat och stödjande sätt. Genom att delta i SVUX kvällstid får du inte bara förbättrade språkkunskaper utan också värdefull kunskap om samhället och arbetslivet som hjälper dig att navigera och lyckas i Finland.

Lediga platser

Nej

Kurskod

120201

Kursavgift

Ingen avgift

Kursspråk

Svenska

Lärare

Aida Besic

Tidpunkt

16.09.2024 - 03.12.2024

Måndag 18:30-20:00
Tisdag 18:30-20:00
Torsdag 18:30-20:00

Lektioner: 66  (33 ggr)

Visa alla tidpunkter

Plats

Närpes vuxeninstitut - Klassrum 2
Biblioteksvägen 2 D, 64200 Närpes